Podgrzewacz do czekolady o pojemności 5 litrów to niezawodne urządzenie stworzone z myślą o kawiarniach, cukierniach, punktach gastronomicznych oraz hotelach.
Wyposażony w płynnie regulowany termostat i system grzania pośredniego (poprzez płaszcz wodny), pozwala na równomierne i bezpieczne podgrzewanie bez przypaleń czekolady pitnej, sosów deserowych czy polew.
Czekoladziarka jest kompatybilna z czekoladami dla gastronomii Segafredo Hot Ciok.
Obrotowe mieszadło gwarantuje jednolitą konsystencję napoju, zapobiegając powstawaniu grudek i przypaleń. Praktyczny zawór spustowy ułatwia serwowanie gotowego produktu.
Transparentna pokrywa oraz kompaktowe wymiary sprawiają, że urządzenie świetnie prezentuje się na ladzie i doskonale sprawdza się w codziennej pracy.
1
Płynna regulacja temperatury do 90°C – precyzyjne dostosowanie do różnych produktów
2
Mieszadło obrotowe – utrzymanie jednolitej konsystencji bez ryzyka przypalenia
3
Zawór spustowy – wygodne i higieniczne dozowanie
4
Grzanie pośrednie (płaszcz wodny) – delikatne i równomierne podgrzewanie bez przegrzewania produktu
Pojemność zbiornika | 5 litrów |
Zakres regulacji temperatury | Do 90°C (regulacja płynna, termostat) |
Rodzaj grzania | Grzanie pośrednie – poprzez płaszcz wodny |
Rodzaj mieszadła | Obrotowe, napędzane silnikiem |
Materiał misy | Tworzywo sztuczne odporne na wysokie temperatury |
Materiał obudowy | Stal nierdzewna + tworzywo |
Zasilanie | 230 V ~ 50 Hz |
Moc grzewcza | 1006 W |
Wymiary | 41*28*46 |
Waga netto | ok. 7 kg |
Funkcje dodatkowe | Pokrywa transparentna, zawór spustowy do łatwego nalewania, mieszadło zapewniające jednolitą konsystencję, nóżki antypoślizgowe |
Zastosowanie | Do podgrzewania i serwowania czekolady pitnej, polew czekoladowych, sosów deserowych itp. |