Czekoladziarka

Podgrzewacz do czekolady o pojemności 5 litrów to niezawodne urządzenie stworzone z myślą o kawiarniach, cukierniach, punktach gastronomicznych oraz hotelach.
Wyposażony w płynnie regulowany termostat i system grzania pośredniego (poprzez płaszcz wodny), pozwala na równomierne i bezpieczne podgrzewanie bez przypaleń czekolady pitnej, sosów deserowych czy polew.

Czekoladziarka jest kompatybilna z czekoladami dla gastronomii Segafredo Hot Ciok.

Obrotowe mieszadło gwarantuje jednolitą konsystencję napoju, zapobiegając powstawaniu grudek i przypaleń. Praktyczny zawór spustowy ułatwia serwowanie gotowego produktu.
Transparentna pokrywa oraz kompaktowe wymiary sprawiają, że urządzenie świetnie prezentuje się na ladzie i doskonale sprawdza się w codziennej pracy.

Cechy

1

Płynna regulacja temperatury do 90°C – precyzyjne dostosowanie do różnych produktów

2

Mieszadło obrotowe – utrzymanie jednolitej konsystencji bez ryzyka przypalenia

3

Zawór spustowy – wygodne i higieniczne dozowanie

4

Grzanie pośrednie (płaszcz wodny) – delikatne i równomierne podgrzewanie bez przegrzewania produktu

Opis i specyfikacja

Pojemność zbiornika 5 litrów
Zakres regulacji temperatury Do 90°C (regulacja płynna, termostat)
Rodzaj grzania Grzanie pośrednie – poprzez płaszcz wodny
Rodzaj mieszadła Obrotowe, napędzane silnikiem
Materiał misy Tworzywo sztuczne odporne na wysokie temperatury
Materiał obudowy Stal nierdzewna + tworzywo
Zasilanie 230 V ~ 50 Hz
Moc grzewcza 1006 W
Wymiary 41*28*46
Waga netto ok. 7 kg
Funkcje dodatkowe Pokrywa transparentna, zawór spustowy do łatwego nalewania, mieszadło zapewniające jednolitą konsystencję, nóżki antypoślizgowe
Zastosowanie Do podgrzewania i serwowania czekolady pitnej, polew czekoladowych, sosów deserowych itp.

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

Skontaktuj się z nami i poznaj szczegóły